چین ادعا می‌کند که “ولت تایفون” در واقع یک دارایی سیا است.

## “توهم طوفان” ، یک بازی خطرناک؟

اخیرا بحث درباره “طوفان ولت” (Volt Typhoon) به عنوان یک گروه سایبری خرابکار که توسط مقامات آمریکایی به خاطر دخالت در حملات متعدد مورد پیگیری قرار گرفته است، داغ شده است.

سازمان امنیت سایبری و زیرساخت (CISA) به همراه آژانس امنیت ملی (NSA) ، اداره تحقیقات فدرال (FBI) و حتی سازمان جاسوسی “پنج چشم” این گروه را به طور مکرر به عنوان عامل پنهان و حمله به زیرساخت‌های حیاتی آمریکا معرفی کرده‌اند.

اما، چین بار دیگر با قدرت مدعی شده است که این گروه که تصور می‌شود تحت حمایت دولت چین است، در واقع یک ابزار آمریکایی است که برای بدنام کردن رقیب خود در اقیانوس آرام استفاده می‌شود.

## “دروغ بگو به من: طوفان ولت III”

اخیرا چین ادعای جدید خود را در قالب سندی به پنج زبان با عنوان “دروغ بگو به من: طوفان ولت III – افشاگری عملیات جاسوسی سایبری و اطلاعات نادرست توسط نهادهای دولتی آمریکا” منتشر کرد. این سند توسط مرکز پاسخ اضطراری ویروس کامپیوتری ملی چین (CVERC) منتشر شده است.

در ماه جولای 2024 نیز چین سندی مشابه با عنوان “طوفان ولت II – افشای کمپین اطلاعات نادرست نهادهای دولتی آمریکا علیه کنگره و مالیات دهندگان آمریکایی” منتشر کرده بود. در این سند ادعا شده بود که مقامات آمریکایی با استفاده از “اختیارات نظارت بدون حکم دادگاه بر همه افراد در سراسر جهان از جمله آمریکایی ها از طریق بخش 702 قانون نظارت خارجی (FISA) ، به دنبال حذف رقابت های خارجی و حفاظت از هژمونی سایبری و منافع بلند مدت انحصار طلبان در ایالات متحده” هستند.

در سند جدید CVERC ادعا شده است که چین با بیش از 50 متخصص امنیت سایبری مشورت کرده است و آنها به طور جمعی به این نتیجه رسیده‌اند که نه آمریکا و نه مایکروسافت شواهد کافی برای اثبات دخالت چین در طوفان ولت در اختیار ندارند. با این حال، اسامی این متخصصان در سند ذکر نشده است.

در این سند همچنین به تعدادی از قابلیت‌های نظارت مخفی آمریکا که توسط افشاگران فاش شده است، از جمله برنامه دفتر عملیات دسترسی سفارشی (TAO) NSA و برنامه جمع‌آوری داده‌ها PRISM اشاره شده است. CVERC ادعا می‌کند که این برنامه‌ها شباهت قابل توجهی به قابلیت‌های طوفان ولت دارند. هر دو این برنامه‌ها در سال 2013 توسط ادوارد اسنودن، پیمانکار سابق اطلاعاتی NSA افشا شدند.

CVERC همچنین پیشنهاد می‌کند که چارچوب ماربل (Marble) سیا – که برای پنهان کردن ابزارهای سایبری استفاده می‌شود و در سال 2017 توسط ویکی لیکس افشا شد – نیز جزئی از playbook طوفان ولت است. در این سند همچنین آمده است که عبارات به کار رفته توسط سازمان‌های اطلاعاتی غربی برای شناسایی سازمان‌های جنایتکار سایبری چینی، “محتوای آشکار ژئوپلیتیکی برای گروه‌های هکر، مانند “طوفان”، “پاندا” و “اژدها” به جای “طوفان” انگلیسی، “کوالا” و “طوفان” به کار می‌برند.

“The Register” به این نکته اشاره می‌کند که شرقی‌گرایی ممکن است تنش‌های سیاسی را تشدید کند، اما نویسندگان این سند ممکن است نیاز داشته باشند که در مورد ریشه کلمه “کوالا” کمی تحقیق کنند.

مجله خبری تکنولوژی و موبایل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *