## اپل در حال توسعهی اجزای سخت افزاری بیشتر برای دستگاههایش است
اپل، به طور سنتی، علاقهمند به کنترل هرچه بیشتر اجزای دستگاههایش است. آنها مدعیاند که کنترل بر روی سختافزار و نرمافزار، به آنها امکان میدهد تا عملکردهایی را ارائه دهند که رقبایشان قادر به انجام آنها نیستند. به نظر میرسد این رویکرد در سال 2025 نیز ادامه خواهد داشت.
طبق گزارش جدیدی که از DigiTimes منتشر شده، دستگاههای آیندهی اپل، شامل اجزای بیشتری خواهند بود که به طور کامل توسط این شرکت طراحی و تولید میشوند. به گفتهی این گزارش، آیفون SE 4 در نیمهی اول سال 2025 با مودم 5G ساخت خود اپل عرضه خواهد شد (البته DigiTimes اعتقاد دارد که بخش mmWave این تراشه، همچنان توسط کوالکام ساخته خواهد شد).
بعد از این مدل، احتمال دارد برخی از مدلهای سری آیفون 17 در اواخر همین سال، از این مودم 5G ساخت اپل استفاده کنند.
علاوه بر این، اپل قرار است تراشهی Wi-Fi اختصاصی خود را در آیپدهای جدید سال آینده عرضه کند. DigiTimes همچنین پیشنهاد میکند که این تراشهی Wi-Fi ممکن است در سال 2026 در سری آیفون 18 عرضه شود.
اما چرا اپل چنین مسیری را انتخاب کرده است؟ یک دلیل آن میتواند صرفهجویی در هزینه باشد. تولید اجزای خود، به اپل اجازه میدهد تا از پرداخت هزینههای حق امتیاز به شرکتهایی مانند کوالکام (که تراشههای فعلی اپل را طراحی میکنند) خودداری کند. مدتهاست که تلاشهای اپل برای کاهش وابستگی به کوالکام به چشم میآید.
اما دلیل دیگری نیز وجود دارد: مزایای بالقوهای که برای مصرفکنندگان ایجاد میشود.
## ارتقای بیسیم
با وجود این که اپل به دنبال صرفهجویی در هزینه است، اما گزارشها حاکی از آن است که توسعهی تراشهی Wi-Fi اختصاصی، اپل را قادر خواهد ساخت تا خط جدیدی از روترها را به بازار عرضه کند و خط تولید محصولات خود را که با AirPort Router شروع شده بود، احیا کند.
این موضوع کمی بحث برانگیز است. اپل در سال 2018 خط تولید AirPort را متوقف کرد، اما از مدتها قبل این محصول را کنار گذاشته بود. تیم توسعهی روتر این شرکت در سال 2016 منحل شده بود و آخرین مدل AirPort در سال 2013 عرضه شده بود. با توجه به این که درآمد اپل از خدمات دیجیتالی مانند اپل موزیک و محصولات پرچمدار مانند آیفون 16، به طور فزایندهای در حال افزایش است، آیا واقعا در این شرکت اشتیاقی برای احیای یک محصول سخت افزاری جانبی وجود دارد که هرگز فروش چشمگیری نداشته است؟ زمان پاسخ این سوال را خواهد گفت.
در نهایت، ممکن است تنها انگیزهی اپل برای این کار، کنترل بیشتر بر زنجیرهی تامین باشد. میدانیم که این شرکت علاقهمند به تولید هرچه بیشتر اجزای سخت افزاری در داخل است، زیرا این امر به اپل اجازه میدهد تا برنامهریزی دقیقتری برای ویژگیها و قابلیتهای آیندهی دستگاههایش انجام دهد. گاهی اوقات این تنها دلیل لازم برای انجام کاری است.