## رقابت هوش مصنوعی در دنیای گوشی های هوشمند: اپل در برابر هواوی و گوگل
اپل در رویداد خود در روز دوشنبه، از آیفون ۱۶ رونمایی کرد و به ویژگیهای هوش مصنوعی این گوشی پرچمدار پرداخت. این اتفاق در حالی رخ میدهد که هواوی، رقیب چینی اپل، چند ساعت قبل از این رویداد، به طور غیر رسمی از گوشی هوشمند تاشو سهگانه خود رونمایی کرد.
رویداد اپل در ساعت ۱۰ صبح به وقت محلی (۱۷:۰۰ به وقت گرینویچ) در مقر شرکت در کوپرتینو، کالیفرنیا آغاز شد. هواوی نیز به طور رسمی در روز سهشنبه در چین از گوشی Mate XT خود رونمایی خواهد کرد.
سایت هواوی نشان میدهد که این شرکت تا به حال بیش از ۳ میلیون سفارش پیشفروش برای این گوشی تاشو به شکل Z دریافت کرده است. این موضوع نشان میدهد که هواوی توانسته است تحریمهای ایالات متحده را دور بزند و موقعیت خود را در برابر اپل در چین تثبیت کند.
در بازار چین، مصرفکنندگان به دنبال ویژگیهای هوش مصنوعی بیشتر در گوشیهای خود هستند و تمایل به پرداخت هزینه برای آنها دارند. بن باجارین، مدیر عامل و تحلیلگر ارشد شرکت Creative Strategies میگوید: “بازار چین نسبت به بازار ایالات متحده به ویژگیهای هوش مصنوعی گرسنهتر است. برای اپل، رساندن این ویژگیها به چین در کوتاه مدت بسیار دشوار خواهد بود، بنابراین آنها باید به مزایای سختافزار خود اتکا کنند.”
اپل در کنفرانس توسعهدهندگان خود در ماه ژوئن، از اپل اینتلجنس رونمایی کرد. این فناوری نوعی هوش مصنوعی مولد است که میتواند متن، تصویر و سایر محتوا را با دستور کاربر ایجاد کند.
اما این ارتقاءها برای رسیدن به دست مصرفکنندگان زمان خواهد برد.
بر اساس گزارشهای رسانهای، ویژگیهای اپل اینتلجنس قرار است با بهروزرسانی نرم افزاری سیستم عامل آیفون و آیپد در ماه اکتبر منتشر شوند. یک ارتقاء کامل دستیار صوتی سیری نیز احتمالا اوایل سال آینده ارائه خواهد شد.
برای انتشار اپل اینتلجنس در بازار چین، نیاز به تأیید پکن است. در ماه جولای، OpenAI دسترسی به ChatGPT را در چین مسدود کرد. این موضوع میتواند بر یکپارچگی این ربات چت با سیری تأثیر بگذارد. اپل هنوز شریک هوش مصنوعی خود برای چین را اعلام نکرده است.
آیفونها بیش از نیمی از ۳۸۳ میلیارد دلار فروش اپل در سال گذشته را به خود اختصاص دادهاند. این گوشیهای جدید، بهروزرسانی مهمی برای این شرکت کالیفرنیایی هستند و آنها امیدوارند ویژگی هوش مصنوعی بتواند در دوران کندی فروش آیفون، خریداران را به ارتقا گوشی خود ترغیب کند.
اپل در اوایل سال جاری و در پی محدودیتهای دولتی و افزایش رقابت داخلی، قیمت آیفونهای خود را در چین به شدت کاهش داد.
خط تولید آیفون ۱۶ اولین گوشیهای اپل هستند که برای این ویژگیهای هوش مصنوعی طراحی شدهاند، اما این ویژگیها در آیفون ۱۵ پرو و پرو مکس، نسخههای سطح بالای نسل قبلی گوشیها نیز در دسترس خواهد بود. انتظار میرود نسخههای جدید اپل واچ و ایرپاد نیز معرفی شوند.
بجارین میگوید: “مسئله اصلی، نرمافزار و نحوه ارائه آن توسط اپل است. سرمایهگذاران به دنبال این هستند که این نرمافزار به اندازه کافی جذاب باشد تا چرخه ارتقا گوشیها از حد معمول بزرگتر شود.”
رقابتهایی مانند گوگل، که مالک سیستم عامل اندروید رقیب iOS اپل است، نیز در حال نمایش ویژگیهای هوش مصنوعی هستند تا سلطه اپل در بازار گوشیهای هوشمند سطح بالا را به چالش بکشند.
گوگل که توسعهدهنده اندروید است، معمولا گوشیهای پیکسل خود را در پاییز معرفی میکرد. این شرکت امسال، این رویداد را به ماه اوت و قبل از اپل منتقل کرد.
گوگل بر روی ویژگیهای هوش مصنوعی مانند Gemini Live تمرکز کرد. این ویژگی به کاربران اجازه میدهد تا با یک دستیار دیجیتال گفتگوی صوتی زنده داشته باشند. بسیاری از ویژگیهای هوش مصنوعی که گوگل معرفی کرد، برای دستگاههای مبتنی بر اندروید تولید شده توسط شرکتهایی مانند سامسونگ و موتورولا نیز منتشر شد.
باب اودانل، تحلیلگر ارشد TECHnalysis Research میگوید: “سوال این است که چه کسی اولین کسی خواهد بود که یک دستیار هوش مصنوعی واقعا شخصی با اطلاعات دقیق و شخصیسازیشده را در اختیار کاربران قرار میدهد؟”
اپل تاکنون فقط یک جدول زمانی برای انتشار اپل اینتلجنس در ایالات متحده منتشر کرده است. این فناوری قرار است در پاییز بر روی دستگاههای سازگار عرضه شود.
در ماه ژوئن، یک هفته پس از کنفرانس توسعهدهندگان، اپل اعلام کرد که به دلیل قوانین فناوری اتحادیه اروپا، انتشار این فناوری را در اروپا به تعویق خواهد انداخت.