چین: زادگاه تلفنهای هوشمند قدرتمند و جنجالی
عبارت “ساخت چین” امروزه همهجا دیده میشود و همزمان با محبوبیت، بحثبرانگیز نیز هست. به نظر میرسد که بیشتر محصولات انبوه تولید شده، از پوشاک و اسباببازی گرفته تا فناوریهای پیشرفته، دارای این برچسب هستند.
در دنیای گوشیهای هوشمند، برندهای چینی مدتهاست که با گوشیهای مجهز به مشخصات فنی قابل توجه اما غالباً در دسترس بازارهای غربی نیستند، شناخته میشوند.
با این حال، در حالی که هنوز دسترسی به گوشیهای چینی در ایالات متحده دشوار است، شرکتهایی مانند شیائومی و اوپو به طور قابل توجهی در بازارهای بریتانیا، استرالیا و اروپا حضور یافتهاند یا دوباره به این بازارها بازگشتهاند.
اوپو، به عنوان مثال، اخیراً با معرفی Oppo Find X8 Pro به بازار بریتانیا بازگشته است؛ گوشیای بسیار چشمگیر که با صفحه نمایش خیره کننده و قابلیتهای عکاسی استثنایی، رقیبی جدی برای Samsung Galaxy S24 Ultra و iPhone 16 Pro محسوب میشود.
شیائومی نیز طیف وسیعی از گوشیهای رده بالا را ارائه میدهد. پرچمدار فعلی این شرکت، Xiaomi 14 Ultra، با سیستم دوربین چهارگانه فوقالعاده و سنسور ۱ اینچی، به نام خود جامه عمل پوشانده است.
در آغاز رونق گوشیهای هوشمند چینی، الهامبخش این گوشیهای رده بالا آشکار بود. شرکتهایی مانند هواوی و وانپلاس زمانی با تولید نسخههایی از پرچمداران محبوب شناخته میشدند.
به عنوان مثال، Huawei Mate 20 Pro که در سال 2018 منتشر شد، از طراحی و نرمافزار iPhone XS الهام گرفته بود، در حالی که OnePlus 8T در سال 2020 شباهت قابل توجهی به Samsung Galaxy S20 داشت.
این رویکرد، یک روش پایدار و سودآور بود، زیرا این برندهای چینی عموماً میتوانستند با ارائه محصولاتی با قیمت مناسبتر و رقابتی با آیفون و سامسونگ، رقبا را کنار بزنند. این موضوع تا حد زیادی برای مدلهای میانرده این شرکتها همچنان صادق است.
با این حال، با تغییر رویکرد صنعت گوشیهای هوشمند به خانوادههای پرچمدار چند سطحی، به نظر میرسد که اولویت سازندگان گوشیهای رده بالای چینی تغییر کرده است: سبقت گرفتن از رقبا غربی.
محصولات بهتر، قیمتهای بالاتر
به عنوان مثال، Xiaomi 14 Ultra با قیمت ۱۲۹۹ پوند (حدود ۱۶۵۰ دلار) به فروش میرسد – حتی گرانتر از گرانترین گوشی در جهان، Samsung Galaxy S24 Ultra، که از ۱۲۹۹ دلار شروع میشود.
و در حالی که سایر برندها به اندازه شیائومی قیمت گوشی های خود را بالا نبرده اند، گوشیهایی مانند Oppo Find X8 Pro (۱۰۵۰ پوند) و Honor Magic 6 Pro (۱۰۹۹ پوند) به قیمت گوشیهای رده بالای اپل، گوگل و سامسونگ نزدیک یا از آنها بیشتر هستند.
شیوهی عملکرد چالشبرانگیزان پرچمدار چینی تغییر کرده است: در گذشته، این شرکتها به دنبال ارائه عملکرد مشابه با قیمت پایینتر بودند، اما اکنون بر ارائه عملکرد بهتر با قیمت بالاتر تمرکز دارند.
همچنین به یاد داشته باشید که هنوز از Oppo Find X8 Ultra که بدون شک قیمت بالاتری نسبت به مدل Pro خود خواهد داشت، رونمایی نشده است.
به طور مشابه، در حالی که OnePlus 12 که در سطح جهانی عرضه میشود، از iPhone 16، Samsung Galaxy S24 و Google Pixel 9 در بسیاری از مشخصات فنی پیشی میگیرد، اما با قیمت ۷۹۹ دلار با آنها برابری میکند – در حالی که OnePlus 11 سال گذشته با قیمت ۶۹۹ دلار به بازار عرضه شد.
این بدان معناست که شیوهی عملکرد چالشبرانگیزان پرچمدار چینی تغییر کرده است: در گذشته، این شرکتها به دنبال ارائه عملکرد قابل مقایسه با قیمت ارزانتر بودند، اما در حال حاضر بر ارائه عملکرد بهتر با قیمتهای بالاتر تمرکز دارند.
البته، شرکتهایی مانند شیائومی، وانپلاس و آنر حق دارند استراتژی خود را تغییر دهند؛ پس از همه، آنها دستگاههای با کیفیتی تولید میکنند. اما واقعیت این است که از دیدگاه مصرفکننده، روزهای خرید گوشیهای رده بالا با قیمت میانرده ممکن است به پایان برسد.
بنابراین، اگر به دنبال یک گوشی قدرتمند هستید، مشکلی با استفاده از اندروید ندارید و به برند خاصی وفادار نیستید، ممکن است قبل از اینکه تخفیفهای واقعی به طور کامل از بین برود، خرید یک گوشی چینی قدرتمند عاقلانه باشد.
برای اطلاعات بیشتر در مورد جدیدترین گوشیهای هوشمند از سراسر جهان – از جمله گوشی تاشو سهلایهی Huawei Mate XT – مطمئناً پوشش گوشیهای ما را بررسی کنید. و برای مشاوره خاص در مورد بهترین گوشیهای چینی، لیست بهترین گوشیهای شیائومی، آنر و وانپلاس را در اختیار شما قرار دادهایم.