## ریچارد گاروین، مهندسی که دنیا را تغییر داد

ریچارد گاروین، یک نابغه تمام عیار، در عرصه مهندسی و فیزیک، نامی آشناست. گاروین با دریافت مدال آزادی ریاست جمهوری، مدال ملی علم، و “لا گران مِدای” آکادمی علوم فرانسه، یکی از مشهورترین مهندسان قرن بیستم محسوب می شود.

او در دوران حضورش در شرکت IBM، که از سال ۱۹۵۲ تا ۱۹۹۳ ادامه داشت، نقش بسزایی در پیشرفت‌های چشمگیر این شرکت داشت. اختراع روش تصویربرداری تشدید مغناطیسی، مانیتورهای لمسی، چاپگرهای لیزری و الگوریتم “فوریه سریع” کولی-توکی، از جمله دستاوردهای او در IBM هستند.

اما شاید مهمترین دستاورد گاروین، در سال ۱۹۵۲ اتفاق افتاد. در آن سال او در سن ۲۳ سالگی، با الهام از “ادوارد تلر”، اولین بمب هیدروژنی عملکردی را طراحی کرد. این بمب که “سوسیس” نام داشت، در جزیره اتول انوی تاک با قدرت ۱۰.۴ مگاتن TNT منفجر شد.

تا سال ۲۰۰۱، یعنی ۵۰ سال بعد از ساخت بمب هیدروژنی، نقش کلیدی گاروین در این پروژه برای عموم افشا نشد.

ریچارد گاروین، علاوه بر فعالیت در IBM، به عنوان مشاور و کارشناس موضوعات مهم تکنولوژی برای آژانس‌های دولتی آمریکا فعالیت می‌کرد. او در چند سال اخیر به عنوان عضو گروه جیسون به ارائه مشاوره تخصصی و علمی به وزارت دفاع و سایر آژانس‌های آمریکا مشغول است.

او همیشه در زمینه کنترل تسلیحات اتمی و محدود کردن انتشار آن فعال بوده است.

امروزه با گذشت دهه‌ها از ساخت اولین بمب هیدروژنی و با وجود تمام پیشرفت‌های علمی و تکنولوژیکی، دنیا هنوز با خطرات ناشی از تسلیحات اتمی و هیدروژنی روبرو است.

ریچارد گاروین، مهندس نابغه‌ای که در ساخت اولین بمب هیدروژنی نقش کلیدی داشت، در مصاحبه های متعدد نشان داده است که از این موضوع بسیار نگران است. او معتقد است که ساخت بمب هیدروژنی اشتباهی بزرگ بوده و دنیا باید برای از بین بردن خطرات آن قدم‌های مهمی بردارد.

مجله خبری تکنولوژی و موبایل