## اتحادیه اروپا پیمان هوش مصنوعی را با شرکتهای بزرگ فناوری امضا کرد
اتحادیه اروپا از امضای پیمان هوش مصنوعی جدید خود توسط بیش از صد شرکت خبر داده است. این پیمان شامل غولهای فناوری مانند مایکروسافت، گوگل و وودافون نیز میشود.
این پیمان تعهد به سه اقدام اصلی را تشریح میکند. اولین اقدام، اتخاذ یک استراتژی حکمرانی برای تشویق استقرار هوش مصنوعی در سازمانها و تلاش برای انطباق با قانون هوش مصنوعی در آینده است.
در مرحله دوم، شرکتها موافقت کردهاند که سیستمهای هوش مصنوعی را که احتمالاً در قانون هوش مصنوعی به عنوان سیستمهای پرخطر طبقهبندی میشوند، شناسایی و نگاشت کنند. این سیستمها شامل سیستمهایی با بیشترین تأثیر بر زندگی مردم، مانند زیرساختهای حیاتی، خدمات استخدام و اجرای قانون است.
سرانجام، این پیمان تعهدی برای ارتقای سواد و آگاهی از هوش مصنوعی در میان کارکنان را به منظور تضمین توسعه مسئولانه و اخلاقی هوش مصنوعی مشخص میکند.
این پیمان به عنوان یک تعهد داوطلبانه، الزامی قانونی ندارد و شرکتهایی که به آن پایبند نیستند، با جریمه مواجه نخواهند شد. قابل ذکر است که متا در این لیست حضور نداشت، اما این شرکت اعلام کرده است که برای بحثهای آینده باز است.
با این حال، این پیمان مقدمهای بر قانون هوش مصنوعی است که قرار است در سال 2026 معرفی شود و بزرگترین چارچوب قانونی برای هوش مصنوعی در جهان خواهد بود.
انتظار میرود در سال 2026، پلتفرمهای هوش مصنوعی مجبور به رعایت قوانین کپیرایت یا مواجهه با جریمههایی تا 7 درصد از گردش مالی جهانی شوند. سیستمهایی که به عنوان “پرخطر” شناسایی میشوند، باید به الزامات سختگیرانهای مانند ثبت فعالیت، امنیت سایبری و سیستمهای کاهش ریسک پایبند باشند.
در سالهای اخیر، شرکتهای بزرگ فناوری هدف قوانین جدید اتحادیه اروپا قرار گرفتهاند، و هر دو قانون خدمات دیجیتال و قانون بازار دیجیتال به دنبال مهار قدرت شرکتهای فناوری و معرفی مقررات سختگیرانهتر برای حریم خصوصی هستند.
اتحادیه اروپا ثابت کرده است که از تحمیل جریمههای سنگین به سازمانهایی که از مقررات پیروی نمیکنند، هراسی ندارد. شرکتهایی مانند اپل به سادگی از ارائه ویژگیهای هوش مصنوعی در اتحادیه اروپا به دلیل “عدم قطعیتهای نظارتی” خودداری کردهاند.