## استفاده از تلفن همراه و سرطان مغز: ارتباطی وجود ندارد
مطالعه جدیدی که توسط سازمان جهانی بهداشت انجام شده است، هیچ ارتباطی بین استفاده از تلفن همراه و افزایش خطر ابتلا به سرطان مغز پیدا نکرده است. این مطالعه که در روز سه شنبه منتشر شد، با بررسی شواهد منتشر شده در سراسر جهان، به این نتیجه رسیده است که علیرغم افزایش چشمگیر استفاده از فناوری بیسیم، هیچ افزایش متناسبی در بروز سرطان مغز مشاهده نشده است.
این موضوع حتی در مورد افرادی که تماسهای طولانی مدت با تلفن همراه برقرار میکنند یا بیش از یک دهه از این دستگاهها استفاده میکنند، صدق میکند.
این مطالعه شامل ۶۳ پژوهش از سال ۱۹۹۴ تا ۲۰۲۲ بود که توسط ۱۱ محقق از ۱۰ کشور مختلف، از جمله سازمان حفاظت از تشعشع دولت استرالیا، ارزیابی شده است.
مارک الود، استاد اپیدمیولوژی سرطان در دانشگاه اوکلند نیوزلند و یکی از نویسندگان این تحقیق، گفت: “مطالعه ما بر روی اثرات امواج رادیویی که در تلفن همراه، تلویزیون، مانیتورهای کودک و رادار استفاده میشوند، تمرکز داشت”. وی افزود: “هیچ یک از سوالات اصلی مورد مطالعه نشان دهنده افزایش خطر نبود”.
این مطالعه به بررسی سرطان مغز در بزرگسالان و کودکان، سرطان غده هیپوفیز، غدد بزاقی و لوسمی، و خطرات مرتبط با استفاده از تلفن همراه، ایستگاههای پایه یا فرستندهها، و همچنین مواجهه شغلی با این امواج پرداخت. سایر انواع سرطان به طور جداگانه گزارش خواهند شد.
این بررسی به دنبال مطالعات مشابه دیگری انجام شده است. سازمان جهانی بهداشت و سایر نهادهای بهداشتی بینالمللی قبلاً اعلام کرده بودند که هیچ مدرک قطعی در مورد اثرات منفی سلامتی از تابش استفاده شده در تلفن همراه وجود ندارد، اما خواستار تحقیقات بیشتر شدند. در حال حاضر، استفاده از تلفن همراه توسط آژانس بینالمللی تحقیقات سرطان (IARC) در طبقه “احتمالاً سرطان زا” یا کلاس 2B قرار میگیرد. این طبقه بندی زمانی استفاده میشود که آژانس نمیتواند ارتباط احتمالی را رد کند.
گروه مشاوره این آژانس خواستار تجدید نظر در طبقه بندی به محض امکان، با توجه به دادههای جدید از زمان آخرین ارزیابی در سال ۲۰۱۱ شده است.
ارزیابی سازمان جهانی بهداشت در سه ماهه اول سال آینده منتشر خواهد شد.