## کمبود مواد مغذی در سراسر جهان: یک بحران پنهان
مطالعه جدیدی نشان می دهد که بیش از نیمی از جمعیت جهان به اندازه کافی مواد مغذی ضروری مانند کلسیم، آهن، ویتامین C و E را دریافت نمی کنند.
این تحقیق توسط مدرسه بهداشت عمومی هاروارد T.H. Chan، دانشگاه کالیفرنیا، سانتا باربارا (UCSB) و اتحاد جهانی برای بهبود تغذیه (GAIN) انجام شده است. نتایج این مطالعه نشان می دهد که کمبود مواد مغذی می تواند در بین مردان و زنان شدیدتر و متنوع تر از آنچه قبلاً تصور می شد باشد.
این مطالعه که در مجله “لانست سلامت جهانی” منتشر شده است، اولین مطالعه ای است که تخمین های جهانی از مصرف ناکافی ۱۵ ماده مغذی حیاتی برای سلامتی انسان ارائه می دهد. این کمبودها از رایج ترین اشکال سوء تغذیه هستند و منجر به عواقب جدی برای سلامتی مانند نتایج بارداری نامطلوب، نابینایی و افزایش حساسیت به بیماری های عفونی می شوند.
کریس فری، استاد تحقیق در UCSB و یکی از نویسندگان اصلی این مطالعه، می گوید: “مطالعه ما یک قدم بزرگ به جلو است، نه فقط به دلیل اینکه برای اولین بار مصرف ناکافی مواد مغذی برای ۳۴ گروه سنی و جنسی در تقریباً تمام کشورها را تخمین می زند، بلکه به دلیل اینکه این روش ها و نتایج را به راحتی در دسترس محققان و متخصصان قرار می دهد.”
این مطالعه از داده های پایگاه داده غذایی جهانی، بانک جهانی و نظرسنجی های بازخوانی رژیم غذایی در ۳۱ کشور استفاده کرد و مصرف مواد مغذی جمعیت در ۱۸۵ کشور را ارزیابی کرد. محققان این جمعیت ها را به مردان و زنان در ۱۷ گروه سنی از بدو تولد تا بالای ۸۰ سال تقسیم کردند.
نارسایی های قابل توجهی در مورد تقریباً تمام مواد مغذی ارزیابی شده پیدا شد. مصرف ید برای ۶۸٪ از جمعیت جهان کافی نبود، ویتامین E برای ۶۷٪، کلسیم برای ۶۶٪ و آهن برای ۶۵٪. بیش از نیمی از جمعیت نیز مصرف ناکافی ریبوفلاوین، فولات و ویتامین های C و B6 داشتند.
مصرف ناکافی به ویژه در بین زنان برای ید، ویتامین B12، آهن و سلنیوم بالا بود. برعکس، بیشتر مردان در مقایسه با زنان سطح ناکافی کلسیم، نیاسین، تیامین، روی، منیزیم و ویتامین های A، C و B6 داشتند. این مطالعه همچنین نشان داد که افراد در سنین ۱۰ تا ۳۰ سال، به ویژه در جنوب و شرق آسیا و آفریقا، بیشتر مستعد کمبود کلسیم هستند.
تی بیل، متخصص ارشد فنی GAIN می گوید: “این نتایج هشدار دهنده است. بیشتر مردم، حتی بیش از آنچه قبلاً تصور می شد، در تمام مناطق و کشورها با هر درآمدی به اندازه کافی مواد مغذی ضروری را مصرف نمی کنند. این کمبودها نتایج سلامتی را به خطر می اندازند و پتانسیل انسانی را در مقیاس جهانی محدود می کنند.”
کریستوفر گلدن، استاد تغذیه و سلامت سیاره ای در مدرسه بهداشت عمومی هاروارد و نویسنده ارشد این مطالعه، می افزاید: “چالش سلامت عمومی که با آن روبرو هستیم بسیار بزرگ است، اما متخصصان و سیاستگذاران فرصتی برای شناسایی مؤثرترین مداخلات غذایی و هدایت آنها به جمعیت های نیازمند دارند.”
محققان هشدار داده اند که نبود داده در مورد مصرف مواد مغذی فردی در سراسر جهان ممکن است یافته های آنها را محدود کرده باشد و نیاز به جمع آوری داده های جامع تر در تحقیقات آینده را تاکید می کند.